Energirenovering

Energibesparelser

Spar på energien?

Hvor skal jeg starte?

Hvis du ønsker at spare på energien og energi renoverer dit hus kan det være svære at finde ud af hvor der skal sættes ind. Kontakt evt. en Energivejleder

Overordnet set skal du pakke huset ind i en varm sweater omgivet af en vind og vandtæt jakke, på samme måde som når du selv skal ud i kold og blæsende vejr.

 

1.  Hold på varmen
2.  Brug lidt og billigt brændstof

Hold på varmen = Tæt og varm klimaskærm

Så er dit hus tæt? blæser det ind? trækker det? - så er det der du skal starte!


Klimaskærm - Isoler de store flader

 

Isolering af loft

Alt efter husets udseende, arkitektur og alder, er loftet et godt sted at starte, især hvis der er gitterspær med en taghældning på 15-30 grader. En standard typehus løsning, lige til at gå til. I BR10 anbefales efterisolering ved 175mm op til 300 mm.  Vi anbefaler min 400 mm, da materialeudgiften er relativ lille

 

Vinduer

Udskiftning af døre og vinduer, udskiftning af ruder, eller montering af forsatsruder. Hvad der er den rigtige løsning i dit tilfælde er svært at sige.

 

Isolering af hulmur

Har husets hulmur, skal man tjekke om der er isolering i, og om den isolering der engang var der, stadig er der. Noget isolering falder sammen med årene.
Det er nemt og relativt billigt at hulmursisolerer med granulat.
Ønsker man større varmebesparelse. Kan man enten efterisolere indvendig, eller udvendig. Vælger man en udvendig isolerings løsning, beholder man sit boligareal.
Udvendig isolering
Citat: BR10  kap. 1.6  - ”Udvendig efterisolering på maksimalt 25 cm betragtes ikke som en udvidelse af etagearealet i henhold til byggeloven. Udvidelsen skal meddeles til Bygnings- og Boligregistret (BBR)”
 

Isolering af gulv

Er der krybekælder kan der med stor sandsynlighed isoleres under det eksisterende gulv. Er der gulv på strøer kan der måske isoleres i hulrummet. Er der terrændæk, betondæk oven på jorden, med eller helt uden isolering under, er det lidt svære. Her kan man hugge gulvet op, og etablerer et nyt terrændæk, evt. et svømmende gulv uden betondæk, herved undgås byggefugt, og der spares på højden dybden af dækket.

Har man mulighed for at isolerer oven på eksisterende betondæk er det selvfølgelig nemmere. Her skal der tages højde for rumhøjde, dørhøjder og niveaufri adgangsveje.


Teknik

Rør

Har du uisolerede varmvandsrør eller varmerør?
Det er rentabelt med på til 50 mm isolering af varme rør, nemt at gå til for gør-det-selv manden.

 

Pumpe

Har du en gammel gamle cirkulationens pumpe til dit brugsvand eller din varmeforsyning, kan det betale sig at få den skiftet til en energirigtig A mærket pumpe

 

Ventilation med varmegenindvinding.

Tekst

 

Strøm, – og evt. Solvarme

Tekst

 

Varmekilde

Billigt brændstof – når klimaskærmen er optimeret, er det tid til at overveje ny energikilde i form af varmepumpe eller lig.

   
Energivejlederen_logo

 

 

Hold på varmen_Pige i pelskåbe

Hold på varmen

Klimaskærm_Illustration

Tæt klimaskærm

Blå - Vindtæt afgrænsning, så der ikke opstår blæser ind i isoleringen

Rød - Dampspærre, så kondens i konstruktionen undgås

 

 

Illustration_Isolering_tagfod

 

 

Anvendelsesområde for papir isolering
 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til forsiden
Navigation:  Energirenovering  »  Energirenovering
BYG Garanti
Print